سالم ترین ماهی خلیج فارس کدام است؟
طبیعتاً همه ماهیهای جنوب از لحاظ وضعیت سلامت مثل هم نیستند؛ پس با ویژگیهای ماهی سالم و ۳ مورد از بهترین و سالمترین ماهیهای جنوب آشنا شوید.
یرای این که بتوان به یک ماهی، لقب «آبزی سالم» را داد، باید وضعیت آن را از چند جهت بررسی کرد:
چطور ماهی بدون جیوه را بشناسیم؟
۱. تازگی _ اولین و مهمترین معیار در تشخیص سلامت ماهی که برای ارزیابی درجه تازگی ماهی و قضاوت در این باره بررسی تمام معیارهای :چشم شفاف -آبشش قرمز -پوست محکم و به بدن چسبیده-درخشنده بودن فلس ها و… توصیه میشود.
۲. ارزش غذایی بالا و سرشار از امگا ۳_ یک ماهی خوب و سالم، باید بسته به نوع و اندازه، حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامینهایی مانند D و B2 (ریبوفلاوین)، کلسیم، فسفر و مواد معدنی مانند آهن، روی، ید، منیزیم و پتاسیم باشد.
۳. سطح پایین فلزات سنگین (جیوه، سرب، کادمیم)_ یک ماهی سالم باید فاقد یا حاوی مقادیر کمی از فلزات سنگین باشد، طبق اندازهگیریها، مقدار فلزات سنگین (سرب، کادمیم و جیوه) بیشتر در کبد و آبشش ماهی تجمع پیدا میکند تا در عضله و ماهیچهها (کبد> آبشش> ماهیچه)، پس این قسمت از ماهیها مصرف نشود، بهتر است!!! همچنین میزان تجمع فلزات در ماهیان خلیج فارس به ترتیب از کم به زیاد، عبارت است از: حلوا سفید-شورت –شیر- هامور-شوریده – شانک – کفشک.
البته به طور کلی غلظت فلزات در بافت ماهیان خلیج فارس، کمتر (به جز میزان سرب در حلوای سیاه) از مقادیر پیشنهادی توسط سازمان WHO به دست آمده است.